Incetarea utilizarii steroizilor

In general sportivii profesionisti sunt singurii care consuma steroizi in decursul a mai multi ani fara intrerupere. Acest lucru porneste de la principiul ca ei trebuie sa fie permanent in forma pentru spoturi publicitare sau diferite competii. Si in cazul multor bodybuilderi sau atleti se intampla acelasi fenomen pentru ca programa nu le permite o intrerupere. 

Succesul acestor tipuri de oameni depinde doar de forma in care se afla, iar utilizarea steroizilor este indispensabila pe parcursul intregului an. Se intampa uneori si ca utilizarea steroizilor sa fie intrerupta. Cauzele pot fi foarte diverse. Principalul motiv l-ar reprezenta problemele de sanatate. Cei mai multi prefera sa fie siguri si opresc consumul de steroizi la 12 saptamani dupa care fac o pauza. Altii se lovesc de partea financiara, iar altii sunt in situatia in care vor fi supusi unui control antidoping. Problema cu incetarea utilizarii de steroizi este ca in urmatoarele cateva saptamani consumatorul se va confrunta cu probleme cum ar fi pierderea in greutate, micsorarea fortei sau acumularea grasimii. Pentru multi aceste simptome atrag depresia sau scaderea entuziasmului legat de antrenamente. Toate acestea se intampla pentru ca sportivul intra in faza catabolica. O alta problema este pierderea rezultatelor obtinute de sportiv la utilizarea steroizilor. Este necesar deci ca inainte de a face intreruperea in consumul de steroizi sportivul sa se pregateasca in prealabil pentru aceasta. Procurarea preparatelor de mentinere si gasirea suportului psihologic pentru posibila micsorare a volumului muschilor si a fortei, sunt esentiale.

Pentru a nu intra direct in faza catabolica este important ca toti utilizatorii de steroizi sa retina ca trebuie evitata stoparea brusca a utilizarii tuturor tipurilor de steroizi concomitent. Daca faceti aceasta greseala riscati sa pierdeti o parte considerabila a fortei si masei musculare, iar acumularea de apa si grasimi se va produce intr-un timp foarte scurt.