Bucurestiul turistic

Informatii generale
Capitala Romaniei este situata in Campia Romana, in subunitatea numita Campia Vlasiei, pe raul Dambovita. Cel mai populat oras din Romania (aproximativ 2 milioane de locuitori), este plasat pe locul 6 in Uniunea Europeana (dupa numarul de locuitori), si este cel mai important centru industrial, comercial , centru universitar, politic, etc al tarii. In acelasi timp, Bucurestiul este si oras-resedinta de judet, si este impartit pe 6 sectoare.
Bucurestiul este asezat pe o salba de lacuri ce se intind de-a lungul raului Colentina – lacurile Herastrau, Floreasca, Tei sau Colentina. In centrul orasului, in parcul Cismigiu exista un lac, fosta balta in vechiul oras medieval.
Clima este temperat continentala cu influente mediteraneene - iernile sunt blande si verile caniculare.
Cand vizitam Bucurestiul?
Orasul cel mai mare, cel mai complex al Romaniei, este centru comercial, politic, industrial, economic, comercial, de afaceri, cultural, universitar, astfel incat il putem vizita oricand. Totusi, primavara, prin luna mari, Bucurestiul este inflorit, parcurile sunt „imbracate” intr-un verde tare, si emana prospetime. Strazile din Centrul Vechi, parcurile sunt perfecte pentru o promenada in razele binefacatoare ale soarelui.
Unde ne cazam?
Cele mai multe locuri de cazare le gasiti la hotelurile din Bucuresti dar exista si numeroase pensiuni sau apartamente in regim hotelier cu preturi care variaza in functie de amplasare si de facilitatile oferite. Transportul public (metroul, autobuzele, tramvaiele) sunt eficiente, astfel incat puteti alege un spatiu de cazare intr-o zona linistita, mai indepartata de centru, unde – cel mai probabil – veti gasi un pret mai bun.
Ce vizitam?
Lacasul de cult „Curtea Veche” este construit in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, una din ctitoriile domnului Mircea Ciobanu, si ramane pana astazi cel mai vechi lacas de cult din oras pastrat in forma sa initiala. Manastirea Antim (1713-1715) este unul din monumentele reprezentative ale stilului brancovenesc. Ctitorie a mitropolitului Antim Ivireanu, este un adevarat giuvaier al arhitecturii romane, deoarece reuneste elemente ale perioadei clasice a stilului – ornamente bogate ce reprezinta motive florale, un pridvor monumental purtat de coloane, si un fronton semicircular, marca a influentei barocului italian. Tot din vremea lui Constantin Brancoveanu dateaza si viitoarea Cale a Victoriei. Strada a fost numita initial Podul Mogosoaiei pentru ca facea legatura intre Palatul Mogosoaia si resedinta domneasca de la poalele dealului Mitropoliei.
In secolele XVIII si XIX, Bucurestiul cunoaste o mare inflorire datorita influentelor Parisului si Scolii Franceze de Arhitectura. Palatul Stirbey este construit in anul 1835 in stil neoclasicist de catre arhitectul francez Michel Sanjouand. In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, orasul capata un caracter reprezentativ prin formarea unui centru circular. Imaginea orasului se schimba radical, dupa modelul marilor orase din vest - trasarea magistralelor largi, ridicarea de edificii monumentale pentru institutiile de administratie si cultura si amenajarea parcurilor reprezinta momentul unui important avant economic, cultural, politic, etc.
Palatul Elisabeta a fost proiectat de catre arhitectul Duiliu Marcu in anul 1930, si construit in anul 1936 pentru Regina Elisabeta a Greciei, Principesa a Romaniei (prima fiica a Regelui Ferdinand I al Romaniei si a Reginei Maria a Romaniei). Palatul este o combinatie de stil maur si brancovenesc, si nu a fost locuit prea mult de catre fosta regina a Greciei. Dupa Bombardarea Palatului Regal (24 august 1944), Regele Mihai I a mutat temporar curtea aici. Intr-unul dintre saloanele de la etaj, Regele Mihai a fost fortat sa abdice in anul 1947, la 30 decembrie.
Ateneul Roman este o frumoasa cladire din Bucuresti situata pe Calea Victoriei. Sala de concerte si sediu al filarmonicii George Enescu, a fost ridicat in Gradina Episcopiei. O parte din fonduri au fost adunate prin subscriptie publica, la arhicunoscutul indemn „Dati un leu pentru Ateneu”. Fatada este un peristil sub care se afla cinci medalioane in mozaic care ii reprezinta pe cinci mari domnitori ai tarii: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, Carol I al Romaniei, Vasile Lupu si Matei Basarab. Cele 6 coloane au 12 metri inaltime si sunt identice cu cele ale Erechteionului din Atena.
Muzeul taranului roman este unul din cele mai diversificate muzee ce apartin familiei europene a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Acesta functioneaza intr-o cladire declarata monument istoric, al carei stil arhitectonic este stilul neoromanesc. Aici sunt expuse colectii de ceramica, port popular, tesaturi pentru interior, lemn, mobila, scoarte, etc.
Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” a luat fiinta la sfarsitul anului 1834 la initiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica. Fiind una din cele mai vechi institutii de cercetare a biodiversitatii, si de educare si culturalizare a publicului, il putem considera unul din cele mai importante muzee din lume. Din tezaurul lui fac parte colectii importante de monede grecesti, romane si bizantine, minerale, fosile, moluste, pesti, pasari, mamifere, dar si opere de arta (dintre care cateva au fost donate de Mhialache Ghica).
Unde ne distram?
Orasul este foarte mare, si este intesat cu discoteci cunoscute nu numai in tara, ci si peste hotare. Petreceti o noapte incendiara in Bamboo, Fratelli, Blue Night, Club Maxx, Chat Noir, Waldo s Pub, Eva, Excess, Black Pub, Kulturhaus. Savurati apoi o cafea impreuna cu prietenii la unul din cochetele localuri din Centrul Vechi – Fredo, Arcade, Rembrandt, Klein, sau chiar la Cafeneaua Egipteana Valea Reglilor. Restaurantele din Bucuresti sunt cunoscute pentru seriozitatea serviciilor si pentru gustul extraordinar al mancarurilor traditionale, dar si al celor importate, ca pizza, spaghetti, calamar, etc.
Agrement
Bucurestiul este unul din cele mai frumoase locatii de promenada – aleile din Parcul Cismigiu, Parcul Tineretului sau din Parcul Herastra sunt adevarate oaze de liniste intr-un oras aglomerat. Puteti face si o plimbare cu hidrobicicleta sau cu barca. Centrul Vechi este, de asememenea, un loc perfect pentru plimbari. Strazile sunt mici, cu dale de piatra, iar cafelenele si restaurantele cu mesele afara dau un aer parizian imprejurimilor.
Bucurestiul este fara doar si poate, mai mult decat un oras modern. Aici sunt gasim vestigii cu o vechime de peste 700 de ani, care merita vizitate in primul rand pentru imbogatirea culturii generale, si apoi pentru recreere. Orasul este un conglomerat de stiluri, o atractie pentru toate varstele – este vestit atat pentru viata de noapte, pentru centrele comerciale, cat si pentru tezaurul si incarcatura istorica pe care le poarta.

Acum însă o fac şi săracii.

Nu mica fantasmă ecologică e, în fond, noua religie de astăzi, ci, global, economia. Economia a trecut de la statutul de ştiinţă la cel de religie. Se aşteaptă de la ea toate soluţiile, şi ea se precipită să le dea. La patruzeci de ani o dată te aruncă într-o criză profundă; cei chemaţi să o rezolve sunt tot preoţii ei. Se prezintă, ca orice religie, drept soluţie universală la toate problemele; de câte ori apare un contencios, în politică, societate, cultură etc., eşti trimis la eficacitatea pieţei. Toate problemele lumii sunt văzute sub raporturi de piaţă, financiare, de cerere şi ofertă – până şi iluziile, până şi sexul. O sminteală care atinge toate viziunile politice, de dreapta sau de stânga; sunt douăzeci de ani de când ‘oamenii politici’ fac, intimidaţi, doi paşi înapoi şi-i lasă loc economistului. După căderea comunismului şi promisiunea unei îmbogăţiri generale în Est ca şi în Vest, a ‘creşterii’ economice obsesive, nu avem azi decât un surplus de inegalitate (sexuală y compris). Lucrurile evident nu merg; totuşi piaţa e singurul totem la care societăţile noastre se închină. Nemiloasă cu cei slabi, tolerantă cu cei puternici, grijulie să nu aplice regulile pieţei pentru ea însăşi, e aspră cu ceilalţi în timp ce pentru agenţii ei distribuiţi în castă patronală are mereu o plasă de siguranţă. Evident, bogaţii au dispreţuit întotdeauna, aristocratic, munca. Acum însă o fac şi săracii. Fenomen cu adevărat nou: oamenii au început să nu mai creadă în valoarea lucrului pe care-l fac. Vor cât mai puţine ore de lucru şi cât mai multe de loisir şi vacanţe; nu visează decât un bilet de loterie care să-i scape pentru totdeauna de raportul ăsta. În mod evident s-au îndepărtat, psihologic, de universul muncii, pentru care nu mai păstrează nici un ataşament sau liant intim, în care nu mai reuşesc să proiecteze un sens. Confundarea economiei cu providenţa trebuie să aibă ceva de spus în privinţa asta.
       …Adevărul e că sunt pierduţi. Bogaţi, săraci, nu se mai identifică foarte bine cu lumea în care trăiesc, refuză să-i perceapă jaloanele, obiectivele ori măcar starea de lucruri. E din ce în ce mai dificil să pricepi unde suntem. ‘Economismul’ – cum l-a numit Bruckner – a ocupat, liber, scena, după prăbuşirea ideologiei şi a sferei politicului (spulberate odată cu Zidul). Poate că e prea târziu să nu mai gândeşti totul în termeni de piaţă, finanţe şi ofertă, să cobori economia din sacral, să o repui la locul ei modest. E probabil târziu. Nu ştiu. Ajunge totuşi să observi – îmbătându-te în prealabil: e necesar – că tot ce avem mai puternic în noi, mai intim, nu este de ordinul pieţei şi al mărfii, nu se poate preţui şi tranzacţiona. Acel mic număr de bunuri – intimitate, pasiune, credinţă, emoţie etc. – care nu sunt bunuri contabile, reuşesc să se distrugă imediat ce se gândesc ca atare. Lucrurile cele mai importante sunt şi acum cele la care nu se poate ataşa un preţ. Contradicţie flagrantă, reducând simplu lucrurile. (Greenspan în faţa comisiei senatoriale: ‘Îmi abjur credinţa; credeam într-o conştiinţă a pieţei, care reglează raporturile umane: m-am înşelat’.)
       Dar suntem la sfârşitul dorinţei revoluţionare. În sinea noastră nu mai credem că putem răsturna ordinea existentă. Nu cred să existe, sufleteşte, emasculare mai cumplită pentru o societate, pentru un ins. Să ştii că nu mai poţi să schimbi, că asta-i tot ce vei avea în faţă, cu vagi îmbunătăţiri, până la sfârşitul timpurilor!…
       Nu: mai rămân totuşi promisiunile de schimbare, sau de catastrofă, ale ştiinţei, pe care le va respecta în cele din urmă. Convingerea mea e că asistăm deja la ieşire. Suntem în pragul a ceva de negândit, şi probabil vom avea destul curaj să coborâm braţele pe lângă corp, ca să primim lovitura în plin.

Jocuri si ghicitori pentru cei mici

Daca vreti ca micutul dumneavoastra sa se dezvolte si intelectual la fel de frumos cum o face din punct de vedere fizic, este esential sa ii oferiti mereu noi provocari care sa il incante si sa ii stimuleze interesul pentru studiu si cunoastere. Iar din acest punct de vedere, ghicitorile reprezinta una din cele mai simple si atractive forme de dezvoltare a gandirii.
Se poate spune ca la scoala copii primesc o buna parte din cantitatea de informatii de care au nevoie insa si acasa aceasta poate fi completata cu ajutorul diverselor jocuri si ghicitori pe care parintii trebuie sa le exerseze cu cei mici.
Tocmai pentru ca mi s-a parut interesant de dezvolt acest subiect, am cautat pe mai multe site-uri dedicate mamicilor si copiilor ghicitori ce pot exemplifica cele afirmate mai sus. In plus pentru ca toamna se numara bobocii dupa cum spune o veche vorba romaneasca, am descoperit ca exista numeroase astfel de mici enigme dedicate anotimpului pe care tocmai il parcurgem. Uite aici un frumos exemplu de ghicitoare de toamna:
Au plecat spre ţări cu soare
Păsările călătoare,
Căci la noi e frig şi plouă.
Vântul bate cu putere
Frunzele-au căzut şi ele.
În cămară adunate
Stau la sfat fructele coapte
Nu este greu de ghicit
Ce anotimp a sosit ?

Chiar, ce anotimp a sosit? Evident, noi stim ca este vorba despre toamna insa copiilor le va lua ceva mai mult timp pentru a intelege si a face legatura intre momentul in care pasarile calatoare pleaca in tarile calde si cele in care frunzele cad sau fructele se coc. Totusi, veti descoperi ca un copil pus fata in fata cu asemenea ghicitori va reusi sa realizeze conexiuni mult mai rapide intre idei si ca va retine mult mai usor informatiile.

Deznodamantul?

Din pacate n-am mai scris demult aici. Nici macar micul plan pe care l-am expus in postarea anterioara nu il pot duce la capat. Am avut treaba si am pierdut vremea. Vreme pe care cu siguranta o voi regreta, dar cert e ca nici n-am avut chef. Cu sumitul lu' peste parca numa' la plimbari prin centru imi era gandul. Si as citi o carte buna, dar nu gasesc nimic pe gustul meu. Greu cand ai pretentii.

Zilele trecute am cautat de mi-au iesit ochii din cap cerneala neagra pentru imprimanta si n-am gasit. Intr-un hipermarket era full standul acum o saptamana, cand am revenit sa imi iau, nu mai avea decat color. Stie cineva daca prin Iancului gasesc asa ceva?

La American Idol m-am uitat ca obsedata zilele trecute, am vazut jumatate din sezonul 6 aproape. Nu e bine, nu e bine deloc.

Am mai lucrat la atestat ce-i drept si mai trebuie sa lucrez, dar mi-am acordat vinerea ca sa il termin scris si sambata proiectul multimedia.

Numai Dumnezeu stie cat de mult imi doresc sa termin examenele cu bine si sa fie totul ok. Ofofofof... Pana una alta, scuzati ca n-am mai scris pe aici, asa e cand nu se intampla nimic palpitant in viata cuiva. Hai ca diseara o sa ma uit la un film si poate o sa scriu ceva despre el aici, da? Cu toate astea nu promit :D Cheers.

Tot raul spre bine

M-am hotarat azi ca de fiecare data cand resimt defectele si rautatile altora sa le scriu. Asadar, mi-am luat un pix si o hartiuta si am notat "Urasc lumea ce ma inconjoara", apoi dedesubt am notat cateva subcapitole pe care le voi trata. Sunt multe, de ce nu ma mir? Cert e ca de azi de fiecare data cand o sa le resimt, o sa le pun in cuvinte. Sper sa iasa ceva bun din atata rau. :)

Va salut.

Cele mai bune Jocuri online Super Mario

Cand ma gandesc la Mario, ma gandesc la acel mic instalator cu spaca rosie. Nitendo este responsabil pentru crearea unuia dintre cele mai memorabile personaje din istoria jocurilor. Cred ca milioane de oameni au fost captivati de de jocurile Super Mario, si eu cel putin imi audc aminte cum mi-a petrecut copilaria in compania simpaticului personaj.

Inca de la aparitia lor in 1985 jocurile Mario au fost un tredmaker in domeniu.  Si se pare ca lasand in urma lumea consolelor s-au impus si in mediul jocurilor online.
6.Flash Mario v 1.2. -   un remake a celebrului Super Mario in varianta Flash!. Asa ca sa trecem la adunat monede, sa ne distrugem inamicii si sa ne distram!
5. New Super Mario Bros. – Mario intr-un stil cu influente 3D. Se aseamna ca aspect cu jocul Mario de pe Nintendo DS. Acum te poti bucura de acel look si in varianta flash.
4. Mario Lost in Space  -  Zboara prin spatiu cu Mario in acest joc. Scopul este sa aterirezi pe platfoma fara a te izbi de alte obstacole.
3. Mario Miner –  In acest jos scopul final este de a aduna cate mai multe monezi inante ca timpul sa se scurga. Niciodata nu a fost mai usor sa aduni monezi din postura de Mario ca in acest joc.
2. Tuper Tario Tros. -  Nu e nici Mario nu e nici Tetris. Acest joc online este o combinatie reusita dintre cele doua clasice. O aventura minunata!
1. Super Mario Bros. Crossover – Un must have a oricarui colectionar de jocuri Mario. Acest joc este cel mai bine evaluat si cel mai jucat joc online a tuturor veriunilor Mario.
Sper ca in urma acestui post v-am facut cel putin curiosi sa incercati una din numeroasele jocuri online cu tema Mario care se regasesc pe internet.

Asa sunt balantele!

Sunt asa simpatici balantele astea, nu? Chiar daca un le convine ceva, arata un zambet pe figura de parca total ar fi perfect. Hai zambiti ¡!
Am uitat sa zic ca si eu sunt balanta si va zic cum suntem noi, balantele.
In primul rand suntem foarte diferiti de celelalte zodii, recunosti usor o balanta, are caracteristicele ei specifice, nu este atras de ceea ce ii seamana, ci mai ales de ceea ce i se pare opus sau complementar lui. Balantele sunt complete cu manierele fermecatoare si o eleganta incantatoare. Putem sa argumentam si sa ne batem in orice argument, iar comentariile voastre sa fie doar ocazionale. In timp ce ne certam, putem sa zambit si acum si dupa.
Dar inainte, va veti simti captivi de zambetul si farmecul nostru. Balantele sunt echilibrate si corecte. Cea mai buna parte este ca ea se prezinta intr-un mod plin de tact fapt pentru care nu te simti jignit deloc. In acelasi timp, nu suntem incapatanati si usor de schimbat daca gasim un argument mai logic si convingator.
Acum vorbind si de partea sentimentala, vesnic indragostite (CORECT!), nu aceeptam o relatie catalogata drept aventura, sau “incercare”. Solaritatea nu este tocmai asul nostru. Intotdeauna e ceva serios, intotdeauna noi suntem indragostite, iar cand acestea se termina chiar nu vrem sa acceptam, si recurgem la tot felul de siretlicuri pentru a ne exonera de vina, sau pentru a gasi scuza perfecta care sa ne confirme ca noi am fost cele care au facut totul pentru a face lucrurile sa mearga… nu-i asa? Escroace sentimental poate. Nu ne vom opri niciodata la un singur punct de vedere doar pentru este a noastra si a ta conteaza mai mult decat a noastra. Solaritatea nu este tocmai asul nostru. Balantele niciodata nu incearca sa domine intr-o relatie iar partenerul mereu primeste respectul pe care il merita. Suntem emotionale, dar nu in timp ce formeaza opinii sau judera. In acelasi moment, faptele sunt ceea ce conteaza. Nu provocam suferinta si nu amagim decat cu un scop sau pur si simplu din greseala.
Iar despre dragostea adevarata, cand o balanta se indragosteste este o romantica incurabile, sufera de o dragoste poetica, ce da tot, renunta la tot, sufera tot, si mai presus de orice niciodata nu uita o asemenea dragoste.
Sa fii suspicios nu este una din trasaturile balantei. Avem incredere deplina si ne deschidem sufletul pana cand vei gresi in ochii nostrii.
Ne exprimam emotiile usor dar niciodata sa ne plangem in acest aspect.
Ne place sa vorbim, dar in aceeasi masura sa si ascultam monologurile.
Ne plac lucrurile fine si scumpe, suntem pline de noi, mandre, curioase, inteligente, intotdeauna la curent cu ultimele noutati (sau cel putin asa vrem sa lasam impresia), nu acceptam esecul, il tratam doar ca pe un impas, intotdeauna luptatoare si dispuse sa mergem mai departe pentru a reusi in ceea ce ne-am propus, ne dorin perfectiune, avem teluri inalte, greu de atins, optimiste chiar si in cele mai grele situatii.. asa suntem nu negati!!!
“Imi deschid inima, impartasesc experiente agreabile cu altul si tin seama de nevoile lui, fara a deveni dependent de el.”

Ce ar fi sa vorbim despe cizme?

Dupa cum stim cu totii, cizmele sunt acesoriu de incalataminte indispensabil al iernii. In ultima vreme cizmele au inceput sa ia din ce in ce mai des locul incaltaminetei de vara in  garderoba,  desi nu cred ca sunt confortabile si personal nu as purta niciodata cizme vara, se pare ca sunt in trend, asa ca nu va sfiiti sa le purati. Si desi mercurul din termometre in ultima vreme ne sugereaza ca inca nu a sosit momentul sa renuntam la pantofi, as vrea sa va prezint cateva din noile trendinte ale acestui an in acest domeniu.

Se pare ca vedetele acestui sezon de iarna sunt cizmele peste genunchi. In toate colectiilor marilor designeri acest model a fost unul aproape nelipsit, asa ca iubitoarele cizmelor inalte se pot declara fericite.

Alte modele care vor fi purate in acest sezon sunt cizmele pana la glezna cu toc, care in combinatie cu jambierele au aspect casual si interesant. Printre modelele mele preferate de cizme se numara si urmatoarele: cizmele army si se pare ca vor fi la mare cautare in cursul acestei ierni. Sunt comode si calduroase asa ca nu gasesc ce poate sa nu iti placa la ele.
    Pentru persoanele vesele si care vor sa exprime acest lucru prin felul de a se imbraca am o veste buna , se poarta cizmele in culori vii si puternice, cele cu imprimeuri animale sau cu balana exterioara asa ca indiferent de stilul adoptat sunt sigura ca anul acesta este unul in care te ve simti in largul tau.
Indiferent de personalitatea ta , de tipul de job sau stilul vestimentar adoptat tendintele acestui an par a fi facute ca sa multumesca chiar si pe cele mai pretentioase persoane.  Sunt sigur ca fiecare dintre voi va gasi in exemplele de mai sus ceva care sa i se potriveasca asa ca go and express yourself!

Si incepem

Gata. Astazi e ziua rezolutiilor. Stiu ca de obicei rezolutiile se iau de revelion, cu ocazia intrarii intr-un nou an. E momentul in care iti dai seama ca incepe o alta etapa, fie ea delimitata superficial, dar totusi, e una noua, in care e loc de noi planuri si de noi vise. Ei bine, eu am cam intarziat cu aceste rezolutii. Si pur si simplu m-am decis sa fac unele schimbari. Voi incepe lucruri absolut noi. Voi si continua unele activitati deja incepute, insa putin diferit. Asadar, e ziua rezolutiilor. Sa vedem…
In primul si in primul rand m-am decis ca am pierdut destula vreme plangandu-mi de mila ca nu imi gasesc job, ca e criza, ca nu o sa angajeze nimeni anul acesta si ca, implicit, nu o sa apuc niciodata sa lucrez in publicitate. Astfel, chiar daca se fac angajari, eu ma pregatesc pentru momentul in care se va spune stop crizei si pentru momentul in care agentiile de publicitate isi vor deschide din nou portile, larg deschise, si ma vor angaja pe post de copywriter! De astazi imi incep portofoliul! Chiar daca vor fi idei fictive, nimic concret, accounturi inexistente, vor fi ideile cele mai grozave. Voi incepe sa folosesc CorelDraw, Illustrator si Photoshop sa imi fac cele mai tari printuri, cele mai tari logouri si cele mai indraznete idei pe care le-am avut pana acum le voi pune frumos pe hartie, pentru ca in momentul in care seniorii copywriteri vor avea timp sa ia juniori pe langa ei, eu voi fi cel mai pregatit!
In al doilea rand, ma apuc serios de licenta. In fiecare zi voi citi cate ceva, voi scrie cate ceva, ca pana la sfarsitul lui mai sa am lucrarea de licenta gata. E pe publicitate, deci tema ma pasioneaza. Imi place ceea ce citesc, simt cum incetul cu incetul se leaga ideile; am ajuns in sfarsit sa am o idee clara la cum anume va arata lucrarea. Sunt clar pe drumul cel bun. Insa rezolutia propriu-zisa e sa scriu in fiecare zi, sa nu mai irosesc timpul gandindu-ma la cat de grozav va arata, ci chiar sa fac ceva, concret si palpabil. Sa insir primele propozitii macar… pentru ca de acolo va merge mai usor. E ingrozitor sa stai cu o foaie alba in fata si sa incepi un eseu, pentru ca te gandesti ca trebuie sa iasa cat mai bine si parca nimic din ceea ce vrei sa asezi pe foaie nu suna atat de bine pe cat credeai. De astazi, imi incep oficial licenta! Mai am 10 saptamani pana la sfarsitul lui mai, deci timpul inca tine cu mine.
Si pentru ca nu vreau sa va plictisesc cu lucruri mult prea personale, voi termina cu a treia rezolutie, si anume, voi schimba stilul blogului meu. Nu mai pun linkuri plicticoase de pe youtube si nu voi mai arunca pur si simplu reclame, spoturi samd, doar pentru ca imi plac. Va fi un blog serios, cu mult mai multa “scriitura”, cu mult mai multe povesti si fiecare articol va fi insotit de o melodie care sa mearga cu tema centrala. De astazi imi schimb radical blogul!
Si ca sa vedeti ca ma tin de cuvant, considerand acest post ca prima povestioara noua spusa la o cafea buna, ia ascultai voi ce e mai jos. Ne “vedem” maine!

Dj nunta sau formatie live?

Alegerea muzicii potrivite la o receptie este esentiala pentru pastrarea unei dispozitii potrivite si garanteaza ca invitatii sunt mai relaxati si aprecieaza atmosfera, dar pentru o nunta stii daca vrei sa angajezi o formatie ori un DJ nunta?
Formatiile live pierd competitia in momentul cand se ajunge la partea financiara, avand costuri destul de ridicate pentru multi nuntasi.
Dj nunti-avantaje dar si dezavantaje :
Daca alegi sa ai un dj la nunta, aici sunt prezentate cateva puncte avantajoase :
  • - primul dans al mirilor este trait cu siguranta pe melodia cantata de artistul lor preferat, nu pe un cover diferit oferit de o formatie live
  • - cei mai multi dj-ul are sute, chiar zeci de mii de melodii pregatite pentru nunti, asta insemnand ca vor avea muzica diferita pentru toate generatiile care participa la fericitul eveniment
  • - melodiile sunt usor de schimbat, trecand cu usurinta de la un vals perfect la muzica ambientala ori la cantecul perfect pentru taierea tortului
  • - cu un dj, nu vor exista pauze intre melodii niciodata
Dezavantajele unui dj la nunta sunt si ele prezente :
  • - un dj nunta amantor poate strica atmosfera unei nunti, cu atat mai rau daca este genul care lucreaza pe pilot automat. Pentru ca multe nunti au un playlist clasic, muzica poate sa devina plictisitoare
  • - exista dj care din diferite cauze pot gresi melodiile, ori pot face anunturi in mod gresit, provocand incurcaturi penibile

Mai mult ca orice, alegerea potrivita a unui dj ori a unei formatii pentru nunta trebuie facuta in cunostiinta de cauza. Un dj de nunta cu bune referinte de la alte nunti este de preferat. Inainte de a alege, este bine sa participati la cel putin un eveniment in care se poate verifica soundul, comportamentul si starea pe care o inspira dj-ul.

In mod frecvent la nunti acestia sunt delegati ca maestrii de ceremonie, insemnand ca trebuie sa fie persoane incantatoare dar nu deranjante, sa aiba carisma si bun simt.