Jocuri si ghicitori pentru cei mici

Daca vreti ca micutul dumneavoastra sa se dezvolte si intelectual la fel de frumos cum o face din punct de vedere fizic, este esential sa ii oferiti mereu noi provocari care sa il incante si sa ii stimuleze interesul pentru studiu si cunoastere. Iar din acest punct de vedere, ghicitorile reprezinta una din cele mai simple si atractive forme de dezvoltare a gandirii.
Se poate spune ca la scoala copii primesc o buna parte din cantitatea de informatii de care au nevoie insa si acasa aceasta poate fi completata cu ajutorul diverselor jocuri si ghicitori pe care parintii trebuie sa le exerseze cu cei mici.
Tocmai pentru ca mi s-a parut interesant de dezvolt acest subiect, am cautat pe mai multe site-uri dedicate mamicilor si copiilor ghicitori ce pot exemplifica cele afirmate mai sus. In plus pentru ca toamna se numara bobocii dupa cum spune o veche vorba romaneasca, am descoperit ca exista numeroase astfel de mici enigme dedicate anotimpului pe care tocmai il parcurgem. Uite aici un frumos exemplu de ghicitoare de toamna:
Au plecat spre ţări cu soare
Păsările călătoare,
Căci la noi e frig şi plouă.
Vântul bate cu putere
Frunzele-au căzut şi ele.
În cămară adunate
Stau la sfat fructele coapte
Nu este greu de ghicit
Ce anotimp a sosit ?

Chiar, ce anotimp a sosit? Evident, noi stim ca este vorba despre toamna insa copiilor le va lua ceva mai mult timp pentru a intelege si a face legatura intre momentul in care pasarile calatoare pleaca in tarile calde si cele in care frunzele cad sau fructele se coc. Totusi, veti descoperi ca un copil pus fata in fata cu asemenea ghicitori va reusi sa realizeze conexiuni mult mai rapide intre idei si ca va retine mult mai usor informatiile.