Inchirierile auto si asigurarile full CASCO - pro sau contra?

Te afli la ghiseul unui birou de inchirieri auto din Cluj, esti obosit si tot ce vrei sa faci este sa inchiriezi o masina si sa iti vezi in continuare de treaba. Insa, atunci cand agentul te intreaba daca doresti sa cumperi si o asigurare pentru autoturismul pe care vrei sa il inchiriezi, dai din umeri si ramai nedumerit. Ti-e frica sa nu patesti ceva in timp ce conduci, dar, de asemenea, ai auzit ca o astfel de asigurare este si o risipa de bani. Si atunci, ce faci?

De ani de zile, majoritatea clujenilor care au inchiriat autoturisme au refuzat asigurarea optionala full CASCO, valabila pe toata perioada inchirierii. Au crezut ca asigurarea RCA poate acoperi in totalitate eventualele daune ale masinii pe care au inchiriat-o. Totusi, intrebarea ramane: Ai nevoie de asigurarea autoturismului inchiriat? De cele mai multe ori, raspunsul la aceasta intrebare se rezuma la: “Depinde!” Ei bine, ce determina nevoia de asigurare a unei masini de inchiriat Cluj? Sa analizam variabilele.

In primul rand, trebuie sa iei in considerare faptul ca autoturismul pe care il inchiriezi beneficiaza deja de o asigurare RCA, conform legislatiei aflata in vigoare. Insa, aceasta asigurare nu poate acoperi toate daunele provocate autoturismului si, cu siguranta, nu te salveaza de cheltuieli in cazul unei neglijente proprii. Este posibil sa nu iti foloseasca, dar la fel de posibil este sa te si ajute. Conducerea unui vehicul poate fi oricand influentata de factori externi, motiv pentru care zgarierea sau avarierea lui devine inevitabila.

Luand in calcul aceste considerente, o asigurare auto full CASCO devine utila si este important sa fie integrata in pachetul de inchiriere, de catre client, alaturi de restul de optiuni solicitate. Asigurarea CASCO plateste pentru a repara sau inlocui masina si in alte cazuri, in afara de coliziune. In cazul in care autoturismul este furat sau distrus in urma unei calamitati, acoperirea CASCO va suporta toate aceste cheltuieli. Oricare ar fi situatia, nu trebuie sa mai stai cu grija parcarii masinii in locuri ferite si luminate.