Despre Coca Cola

Coca Cola este o bautura nelipsita de la sarbatori sau orice alt eveniment. Toti o bem, o savuram dar stim atat de putine despre ea. Cum a aparut? De unde si cand? Pai cercetand putin pe internet aflu ca a fost vanduta prima data undeva prin anii 1880 ca si medicament, vindecand mai multe boli cum ar fi dependeta de morfina sau durerile de cap.

Datorita acestei bauturi il asociem pe mos Craciun imbracat in costumul rosu avand barba lunga si alba, facand deci parte dintr-o strategie de marketing. Si in prezent reclamele de la Coca Cola din perioada sarbatorilor de iarna fac trimitere la mos Craciun.

In Romania, bautura carbogazoasa Coca Cola a fost promovata in anul 1989.

Daca in primele opt luni doar noua bauturi au fost vandute zilnic, in momentul de fata este unul dintre cele mai cunoscute marci, inregistrand numai din Romania o cifra de afaceri de 1,8 miliarde lei (440 milioane euro).

Desi este foarte cunoscuta si apreciata de catre consumatori exista si aspecte negative asupra sanatatii. Ne referim la:

           @ batai neregulate ale inimii

           @ depresie

           @ dependenta din cauza cofeinei

           @ osteoporoza si oase slabite

           @ probleme dentare, etc.

Totusi nu este singura bautura care prezinta efecte negative asupra sanatatii, putand de asemenea sa amintim Fanta, Mirinda si chiar si cele 100% naturale.