Beneficiile „verdelui” din mâncare

Verdele din mâncare nu este „verdele de Paris” ci verdele din grădina bunicii mele: este pătrunjelul, mărarul, spanacul şi leuşteanul din pământul strămoşesc. Cele mai bune ciorbe conţin verdele din grădină.

Leuşteanul este prima mea alegere într-o ciorbă iar mărarul şi pătrunjelul prima alegere într-o tocăniţă. Mărarul şi pătrunjelul stimulează digestia iar mărarul previne balonarea. Leuşteanul pe lângă beneficiile menţionate anterior ajută la prevenirea răcelii. O altă sursă de sănătate este cea din salate unde spanacul îşi are un rol important prin conţinutul mare de vitamine şi minerale. Primăvara este un real ajutor în anemia fizică.

Verdele reprezintă culoarea naturii iar faptul că o includem în alimentaţie e ca şi cum am include natura în viaţa noastră. Practim trăim în culori şi este bine ca ele să reprezinte renaşterea nu doar prin ceea ce ne înconjoară cât şi prin noi.